Unite(d).. the best in you …

Spelers die meer willen dan hun vereniging hen kan bieden en die (nog) niet terecht kunnen bij een KNBSB honkbalacademie, vinden bij het Regionale Training Centrum van United wat ze zoeken.  Citaat Harry van Rijn

United Youth Baseball Education, kortweg United of UYBE, is geen honkbalvereniging of honkbalacademie. Het is een vrijplaats voor jonge honkbalspelers die mogelijkheden zoeken om hun talenten verder te ontwikkelen. Talenten die huidige verenigingen en honkbalacademies, om uiteenlopende redenen niet kunnen faciliteren. Met veel enthousiasme, kennis en ervaring verzorgen wij veel verschillende activiteiten zoals clinics, coaching en training, in kleine groepen of individueel, op basis van open inschrijving of op basis van try outs. Met jouw talent en ambitie neem je deel aan intensieve Topsport trainingen, die er op gericht zijn om je individuele techniek en inzicht te verbeteren.
Wat je ook kiest, bij United krijg je het beste dat op dit gebied te krijgen is. De United trainingen staan onder leiding van Harry van Rijn. Het netwerk van Harry wordt mede gevormd door jonge professionele honkbalspelers die op topniveau spelen en (ex) honkbal spelers die op niveau hebben gespeeld. Op vrijwillige basis en met veel enthousiasme en motivatie verzorgen zij de trainingen. Naast serieus en professioneel bezig zijn, wordt de sfeer van de trainingen gekenmerkt door veel plezier en onderlinge vriendschap.
Het maakt niet uit waar je vandaan komt of bij welke vereniging je speelt. Als je bij United traint, dan weet je dat je onderdeel bent van een topteam. En dat de afzonderlijke leden, wekelijks, jouw geduchte tegenstanders zijn in de KNBSB competitie!

United Concept

Het United Concept is uniek omdat het zich richt op de individuele speler die zich verder wenst te ontwikkelen en te specialiseren. Alleen jonge
honkballers met ambitie komen bij United.
‘Met halve motivaties kom je er niet…je moet er vol voor gaan’ citaat Harry van Rijn.
In de loop der jaren heeft Harry van Rijn een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in de Nederlandse Honkbalwereld. Hij werkt graag met jonge talenten omdat ze nog te ‘vormen’ zijn. Ook voor het uitvoeren van de trainingen werkt hij liever met jonge professionele honkballers. Hij is van mening dat deze jonge professionals de behoefte en beleving eerder herkennen bij de deelnemers omdat zij dit ook, haast recentelijk, hebben meegemaakt. Met de kennis en ervaringen van deze jonge trainers is de kennisoverdracht optimaal. De ‘leerlingen’ begrijpen beter wat de ‘leraren’ van hen verwachten en pikken het daarom sneller op. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of bij welke vereniging je speelt. Als je bij United traint, dan weet je dat je onderdeel bent van een ‘virtuele’ topteam. En dat de afzonderlijke leden wekelijks jouw geduchte tegenstanders zijn in de KNBSB competitie!

Wat maakt United uniek?

Op de eerste plaats vertegenwoordigt United kennis, kunde en ervaringen, gericht op jonge honkballers tussen 7 en 18 jaar. United bundelt al deze kennis en ervaringen tot een eenduidige educatieve aanpak. Deze aanpak is vervat in een United handboek. De trainingsprogramma’s zijn hierop gebaseerd en worden door de jonge professionele honkballers cq instructeurs mede uitgevoerd. De kwaliteit van de trainingen is hoog. En kan zich meten met het niveau van een honkbalacademie in Nederland. United is van mening dat de commercie nu al te veel invloed heeft op de honkbalbeleving van jonge honkbalspelers. Bij United gaat het puur om de honkbalsport, speltechnieken en bovenal speelplezier. Daarom is United niet commercieel gericht, maar werkt zij 100% op non-profit basis. De organisatie en coördinatie drijft volledig op vrijwilligers. Eventuele inkomsten uit legaten of baten komen alleen ten goede van de trainingen en de honkbalsport.
Trainers, coaches, deelnemers en ouders die bij United betrokken zijn, zijn de beste ambassadeurs van de honkbalsport omdat zij geen gelegenheid onbenut laten om de honkbalsport te promoten. United is inmiddels een Erkend Leerbedrijf (SBB) en daar is United trots op! Ook biedt United een stageplaats aan voor scholieren om werkervaring op te doen. Uiteraard onder goede begeleiding en in nauwe samenwerking met betreffende scholen.

Wat biedt United

Clinics, Wintertrainingen, Individuele trainingen, Voorbereiding op try-outs, Specialistische trainingen, Regio talent trainingen, Ondersteuning van verenigingen (Vereniging team trainingen), Instructies voor trainers en coaches, Open trainingen, Lezingen, Demonstratiewedstrijden, Organisatie 2/3 daags Internationale Jeugd toernooi “The Battle of the Birds”.
Geïnteresseerd?
Wij horen graag wat uw plannen zijn en willen samen met u zoeken naar de best mogelijke match voor u als speler, vereniging, bedrijf of organisatie en de stichting United Youth Baseball Education.

Neem contact met ons op                                                                                                                                                                     (A.u.b. lees alvorens ons te mailen onze privacy pagina)

via info@unitedbaseball.nl