Wintertraining 2015

“It ain’t over ‘till the fat lady sings” – Yogi Berra    29-12-2015 12-23-57

Een uitspraak die vaak te horen is in wedstrijden waarin lijkt dat een team al heeft verloren en de wedstrijd over lijkt te zijn. In het geval van de United Wintertrainingen gaat het om de fat Santa die, met het kerstreces in aantocht, het einde van een reeks leerzame, uitputtende en gezellige trainingen aankondigt. Met kerst voor de deur is er een einde gekomen aan 7 weekenden trainingen voor de jonge, talentvolle honkballers én softbalsters van Kinheim, Vennep Flyers, HCAW, Zuidvogels, Neptunus en Almere ’90.

Op vrijdag, zaterdag en zondag werkten ruim 60 leergierige talenten, verspreid over een trainingszaal in Huizen en de trainingshal van Almere ’90, aan hun fielding-, hitting-, pitching-, en catchingskills. Beeballers, pupillen, aspiranten en junioren binnen én buiten de regio weten inmiddels hun weg te vinden naar de innoverende trainingen van Stichting United Youth Baseball Education. Onder bezielende leiding van Harry van Rijn en instructeurs Wouter Bollebakker, Quirijn van Wingen, Dale Joseph en Peter van Kleef is er in groepen van 8 tot 10 spelers intensief gewerkt aan het polijsten van de basisvaardigheden van het honk- en softbal. Het plezier, gedrevenheid en zweet straalt af van zowel de deelnemers van de trainingen als de instructeurs, wat er toe leidt dat er in zeven weken tijd merkbare verbeteringen zijn bij ieder van de 60 deelnemers.

Wouter Mulder, speler in Aspiranten 1 van Almere ’90, zei over de United Wintertraining het volgende:

“De wintertraining was heel erg leuk!

Samen met de instructeurs Harry en Wouter hebben we hard getraind deze winter.

We hebben heel veel geslagen en gefield en ik heb zelf best wel dingen geleerd die eigenlijk aardig belangrijk zijn.

Samen met de andere 8 deelnemers hebben we hard getraind want er ging geen training voorbij zonder dat we wel aan het zweten waren.

Ik denk dat ik volgend jaar nog een keer ga, zeker omdat je dan bij je eigen trainingen beter kan trainen en zo beter voorbereid bent op het nieuwe seizoen.”

Voor veel jongens en meisjes is het aftellen naar de United Topsport trainingen volgend jaar